Dravet Szindróma Nap 2023

Az Egyesületünk 2019-es megalakulása óta eddig csak kisebb találkozókat tudtunk szervezni, ahol elsősorban a szülők tudtak élőben találkozni egymással, illetve az Egyesület szervezésében vettek részt különböző előadáson, tanfolyamon, képzésen.

A Dravet Szindróma Nap megrendezését, igazodva a nemzetközi Dravet Naphoz (Dravet Syndrome Awareness Day) 2023. június 23-ra tűztük ki. Az esemény végül két napra lett betervezve a családok igényeit figyelembe véve.

A programokat az UCB Magyarország Kft. az Újbuda Medical Center és az Újbudai Fejlesztőház támogatta.

2023. június 23.

        Dravet Szindróma Nap – Fókuszban a családok

A 2023.06.23-án online előadásokra került sor a következő előadók közreműködésével az alábbi témákban:

Dr. Altmann Anna, gyermekneurológus, epileptológus: Dravet szindrómás betegek gyógyszeres kezelése

Dr. Bán Tamás; biblioterapeuta: Irodalomterápia szülőknek a Budai Gyermekkórházban

Nemescsói Katalin, mentálhigiénés szakember: Különleges gyerekek, különleges családok

2023. június 24.

2023.06.24-én pedig a résztvevő családok egy közös napot töltöttek el a Budai Medical Centerben található Újbudai Fejlesztőházban. Sokan már ismerték egymást online portálokon vagy korábbi találkozókon keresztül, így jó volt újra a sok ismerőssel személyesen találkozni, illetve új arcokkal is megismerkedni.

Az eseményről Nyárádi Adrienn készített pillanatképeket, illetve a családokról készített fotókat.

Zsigmond Ildikó vezetésével Ringató foglalkozáson vettünk részt, ahol népzenei aláfestésre énekeltek, verseltek kicsik-nagyok együtt, sőt táncra is perdültek.

A kézműves és ügyességi foglalkozások is nagy sikert arattak.

A programot Novics Judit gyógypedagógus állította össze, aki munkatársaival közösen egy csodás napot varázsolt számunkra.

Az Adó 1%-os felajánlásból vásárolt „utazó” oxigén palackok egyike is átadásra került.

Ezúton szeretnénk hálás köszönetünket kifejezni mindazon személyek részére, akik hozzájárultak felajánlásaikkal az eszközök beszerzéséhez.

A pozitív visszajelzések alapján jövőre ismét szeretnénk megrendezni az eseményt, ahol remélhetőleg még több család tud jelen lenni.